Μάθε για την μαγιά με έναν διασκεδαστικό τρόπο

Μαγιά, μπύρα και κρασί

Εικόνα39

Με την απουσία αέρα, τα κύτταρα της μαγιάς μετασχηματίζουν τα σάκχαρα σε διοξείδιο του άνθρακα και αλκοόλη. Αλλά ποια είναι η ακριβή διαδικασία για να έχεις μπύρα ή κρασί? Κρασί ή ουίσκι? Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ!

περισσότερα

Μαγιά και ψωμί

Εικόνα40

Η μαγιά αρτοποιίας, ονομάζεται σακχαρομύκητας cerevisiae, αποκάλυψε τον εαυτό της, στην ιστορία και παγκόσμια, ως ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τη ζύμη να διογκώνεται. Σε Αφρική, Ευρώπη και Ασία…… η μαγιά στο ψωμί είναι σε όλο τον κόσμο!

περισσότερα

Η ιστορία μια μεγάλης ανακάλυψης

Εικόνα11

Ήδη γνωστή εδώ και 5.000 χρόνια, η μαγιά σίγουρα έχει κάνει σημαντική πρόοδο! Ενώ αρχικά η χρήση της ήταν για να φτιάξεις ψωμί, η μαγιά τώρα χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές. Ας κάνουμε μια αναδρομή σε αυτή την απίστευτη ανακάλυψη.

περισσότερα

Τι είναι μαγιά;

Εικόνα2

Η μαγιά είναι ένας μονοκύτταρος μύκητας, δηλαδή αποτελείται από ένα μονό κύτταρο. Παρότι η μαγιά αποτελείται από μόνο ένα κύτταρο, δεν είναι βακτήριο. Γιατί;

περισσότερα

Παραγωγή μαγιάς

diagram-yeast-production

Οι παραγωγοί μαγιάς έχουν την δυνατότητα να παράγουν μεγάλες ποσότητες από ζωντανά κύτταρα. Από τον ερευνητή στον καταναλωτή, η παραγωγή της μαγιάς είναι μια σύνθετη διαδικασία, που συνδυάζει τα διαφορετικά στελέχη μαγιάς με εξειδικευμένες βιομηχανικές διαδικασίες.

περισσότερα

Το μεγάλο τεστ της μαγιάς

Εικόνα41