Μαγιά: Ένα μικροσκοπικό εργοστάσιο

Η μαγιά είναι ένα κυτταρικό εργοστάσιο και ως εκ τούτου είναι φυσικάΕικόνα24 ικανό να τροποποιεί και να συνδυάζει πολλά απλά μόρια, από το περιβάλλον της, όπως σάκχαρα, λιπίδια, και αμινοξέα, και να συνθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για την ανάπτυξη του σε μια ήπια θερμοκρασία.

Χάρη στην επιστημονική και τεχνολογική γνώση για τη μαγιά που έχει συσσωρευθεί τα προηγούμενα 20 χρόνια, αυτά τα κυτταρικά εργοστάσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή μορίων για διαφορετικούς σκοπούς, σε βιομηχανικές ποσότητες, αλλά με πιο φιλικό στο περιβάλλον τρόπο, από ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

Τι μπορεί να κάνει η μαγιά χρησιμοποιούμενη σαν κυτταρικό εργοστάσιο;

Ένα από τα θεμελιώδη επιτεύγματα αυτού του τομέα στην φροντίδα υγείας του ανθρώπου με ημερομηνία πίσω στο έτος 2000 με την δημιουργία μιας μαγιάς ικανής να παράγει ανθρώπινη ορμόνη: υδροκορτιζόνη. Η τεχνική, που αναπτύχθηκε από μια Γαλλική ομάδα σε συνεργασία με σημαντικούς παίχτες του φαρμακευτικού χώρου, είχε πραγματικό αντίκτυπο.

Από τότε, η παραγωγή νέων ειδικών πρωτεϊνών διαμέσου της μαγιάς και ή ενσωμάτωση σε κελιά νέων που ολοκληρώνει τα μονοπάτια του μεταβολισμού έχει γίνει μια καλά ελεγχόμενη πραγματικότητα.

Αυτή η επιστημονική επανάσταση, που τώρα ενδιαφέρει ένα αριθμό βιομηχανικών τομέων, θα πρέπει, στο μέλλον, να προμηθεύσει νέα μόρια τα οποία όλο και περισσότερο θα γίνουν μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Εξερευνήστε το λευκό δυναμικό της βιοτεχνολογίας που προσφέρεται από τη μαγιά.

Η ιδανική χρήση της μαγιάς μέσω της φυσικής διαδικασίας για μεγάλης κλίμακας παραγωγή ενεργών συστατικών είναι μέρος αυτού που ονομάζεται λευκή βιοτεχνολογία.

Μέσα στα πλαίσια του πλαισίου της λευκής βιοτεχνολογίας, οι μαγιές που χρησιμοποιούνται δεν είναι σχεδιασμένες για τροφές ανθρώπων ή ζώων. Ο στόχος είναι η αξιοποίηση της κυτταρικής μηχανής για μαζική παραγωγή πολύτιμων μορίων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη φροντίδα υγείας, διατροφή, χημεία υλικών ή ενέργεια.

Για να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες, η ένταξη ή η ανάκληση της ειδικής βιολογικής σύνθεσης μπορεί να αποβεί αναγκαία.

Ξέρετε ότι αυτά τα προϊόντα παράγονται από ένα εργοστάσιο μαγιάς;

Αλκοόλη, φροντίδα υγείας, διατροφή ανθρώπων και ζώων….η μαγιά σχετίζεται με πολλές εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή. Ακολούθησε τον οδηγό!

Μέχρι σήμερα, η μαγιά είναι ο καλύτερος οργανισμός για την απόκτηση αλκοόλης με ζύμωση. Η αιθανόλη που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή οινοπνευματωδών, στην αρωματοποιία και ακόμα σαν εναλλακτικό βιοκαύσιμο στο πετρέλαιο. Στη Γαλλία, το 2011, μια γεμάτη δεξαμενή πετρελαίου μπορεί να περιέχει μέχρι και 10% αιθανόλη. Στα επόμενα χρόνια, η αύξηση νέων κινητήρων θα επιτρέψει την προσθήκη περισσότερης αιθανόλης στο πετρέλαιο σαν μια λύση στην αυξανόμενη σπανιότητα των προϊόντων πετρελαίου ενώ δίνεται μάχη με τα αέρια του θερμοκηπίου.

Η μαγιά συμβάλει στην καθημερινή μας υγεία και ευεξία με φυσική συσσώρευση αντι-οξειδωτικών και αντι-φλεγμονοδών μορίων. Σε αγνή μορφή, αυτά τα μόρια, που συμπεριλαμβάνουν γλουταθειόνη και S – αδενοσυλομεθειονίνη (SAMe) ήδη χρησιμοποιούνται ευρέως σε εφαρμογές που αφορούν την υγεία & διατροφή ανθρώπων και ζώων.

Ένα μεγάλο μέρος της ινσουλίνης που διατίθεται σήμερα για τη θεραπεία του διαβήτη επιτυγχάνεται χάρη στο κυτταρικό εργοστάσιο της μαγιάς.